Mediterrane spinazietaart
Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.
Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van het filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel. Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de rest van de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Mediterrane spinazietaart
Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.
Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van het filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel. Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de rest van de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 vellen diepvries filodeeg
65 g pijnboompitten
600 g verse bladspinazie
4 middelgrote eieren
150 g witte kaas 45+
75 g rozijnen
310 g kikkererwten in blik
5 el traditionele olijfolie
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier