Sukadelappen
Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is: sukadelappen! Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Pel en snipper de ui.
Voeg de ui en tomatenpuree toe aan de stoofpan en fruit 2 min. mee. Schenk het warme water in de pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, bouillonblokje, azijn en suiker toe. Stoof het vlees afgedekt ca. 2 uur. Haal de deksel van de pan en laat het vocht 30-45 min. inkoken.
Sukadelappen
Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is: sukadelappen! Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
165 min. wachten
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Pel en snipper de ui.
Voeg de ui en tomatenpuree toe aan de stoofpan en fruit 2 min. mee. Schenk het warme water in de pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, bouillonblokje, azijn en suiker toe. Stoof het vlees afgedekt ca. 2 uur. Haal de deksel van de pan en laat het vocht 30-45 min. inkoken.
bereidingstip:
serveertip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g sukadelapjes
40 g ongezouten roomboter
1 ui
70 g tomatenpuree in blik
400 ml warm water
2 gedroogde laurierblaadjes
2 kruidnagels
½ runderbouillonblokje
2 el azijn
½ tl kristalsuiker