Spinazieomeletjes
Aan de slag
(Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.) In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/4 deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen. Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmde bord laten glijden. In zelfde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken. Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken. Op smaak brengen met ketjap en peper. Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen. Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
Spinazieomeletjes
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
(Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.) In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/4 deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen. Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmde bord laten glijden. In zelfde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken. Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken. Op smaak brengen met ketjap en peper. Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen. Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g spinazie deelblokjes (diepvries)
6 eieren
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
5 eetlepels olie
250 g taugé
1 duobakje hamreepjes
1 eetlepel ketjap manis