Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei
bewaar
bewaar

Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.

Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.

algemeenJe kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.
algemeenLiever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig