Rozerode rijstsalade
Aan de slag
Schenk het bietensap in de pan en voeg de rijst en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat nog 5 min. staan met de deksel op de pan. Schep de rijst in een lage schaal en laat 15 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de bietjes in partjes. Voeg samen met de olie en ketchup toe aan de rijst en schep om. Voeg de augurk, tomaat en bosui toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met braadworst.
Rozerode rijstsalade
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schenk het bietensap in de pan en voeg de rijst en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat nog 5 min. staan met de deksel op de pan. Schep de rijst in een lage schaal en laat 15 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de bietjes in partjes. Voeg samen met de olie en ketchup toe aan de rijst en schep om. Voeg de augurk, tomaat en bosui toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met braadworst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 fles bietensap
300 g zilvervliesrijst
1 schaal gekookte bieten
4 el olijfolie extra vierge
3 el ketchup
6 middelgrote augurken
1 bakje cherry tomaten
1 zakje bosui