Rijkgevulde moussaka
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in ronde plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.
Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min. Voeg de kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in porties goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk de saus erover. Bak de moussaka in ca. 30 min. in de oven goudbruin.
Rijkgevulde moussaka
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in ronde plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.
Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min. Voeg de kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in porties goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk de saus erover. Bak de moussaka in ca. 30 min. in de oven goudbruin.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 aubergines
300 g half-om-halfgehakt
1 ui
6 el traditionele olijfolie
1 tl kaneel
140 g tomatenpuree
700 g aardappelschijfjes
400 g besciamellasaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)