Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
Aan de slag
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.
Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 g maiskipfilets
30 ongezouten roomboter
400 g limabonen in blik
5 salade-uien
6 zwarte olijven zonder pit
½ teen knoflook
3 el verse groene olijventapenade
2 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
zeef