Lams-courgettekebabs
Aan de slag
Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen. Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen. Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen. Aardappels in plakjes snijden. Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.Lamsfilet in blokjes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden. Vlees be-strooien met zout, peper en koriander. Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken. Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.Aardappelsalade over vier borden verdelen. Kebabs ernaast leggen. Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
Lams-courgettekebabs
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen. Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen. Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen. Aardappels in plakjes snijden. Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.Lamsfilet in blokjes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden. Vlees be-strooien met zout, peper en koriander. Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken. Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.Aardappelsalade over vier borden verdelen. Kebabs ernaast leggen. Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g aardappels
1 sjalotje
3 eetlepels maïskiemolie
0 zout
0 peper
2 eetlepels kappertjes
2 kleine courgettes
1 rode paprika
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 limoen
2 eetlepels (olijf)olie
8 sprietjes knoflookbieslook
500 g lamsfilet
Dit heb je nodig
satéstokjes