Schiacciata met druiven van Maria
Aan de slag
Meng 50 suiker, de gist en de bloem in een kom. Roer de melk, 3 el olie en 200 ml water erdoor. Kneed op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is en extra water als het te droog is. Vet een kom in met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Meng de druiven met de rest van de suiker en zet apart. Schep af en toe om. Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Rol uit met de deegroller tot een lap van 2 cm dik. Bestrijk een bakplaat met de rest van de olie en leg het deeg erop. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog 30 min. rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en leg de druiven erin. Bak de schiacciata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Schiacciata met druiven van Maria
nagerecht
null personen
825 kcal
20 min. bereiden
110 min. wachten
Aan de slag
Meng 50 suiker, de gist en de bloem in een kom. Roer de melk, 3 el olie en 200 ml water erdoor. Kneed op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is en extra water als het te droog is. Vet een kom in met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Meng de druiven met de rest van de suiker en zet apart. Schep af en toe om. Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Rol uit met de deegroller tot een lap van 2 cm dik. Bestrijk een bakplaat met de rest van de olie en leg het deeg erop. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog 30 min. rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en leg de druiven erin. Bak de schiacciata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g suiker
1 zakje gist
500 g bloem
100 ml melk
6 el olijfolie
1 bak rode druiven
3 el poedersuiker
Dit heb je nodig
deegroller