Lasagne met ricotta en tomaat
Aan de slag
Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen vervolgens in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de hamreepjes 4 min. Voeg het gehakt toe en bak 4 min. mee tot het rul en gaar is. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet in de pan. Voeg het vlees weer toe. Voeg de passato toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel 1/4 van de saus en ricotta over de bodem van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Herhaal tot de saus en ricotta op zijn. Eindig met saus en ricotta. Verdeel de tomaten erover en bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 00:44 min.
Lasagne met ricotta en tomaat
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen vervolgens in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de hamreepjes 4 min. Voeg het gehakt toe en bak 4 min. mee tot het rul en gaar is. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet in de pan. Voeg het vlees weer toe. Voeg de passato toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel 1/4 van de saus en ricotta over de bodem van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Herhaal tot de saus en ricotta op zijn. Eindig met saus en ricotta. Verdeel de tomaten erover en bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g boter
1 pakje Prosciutto di Parma
400 g rundergehakt
150 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 teen knoflook
1 fles passato di pomodoro
1 bakje ricotta
1 pak verse lasagnebladen
1 bakje cherry tomaten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)