Pasta al forno
bewaar
bewaar

Pasta al forno

Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.

25 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Neem de balletjes uit de pan.Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.

serveertipVoor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta al forno

Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig