Pasta al forno
Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Neem de balletjes uit de pan.Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta al forno
Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.
voorgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Neem de balletjes uit de pan.Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g Toscaanse worstjes
2 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde salie
200 g macaroni grande
125 g mascarpone
2 el paneermeel
2 el verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 15 cm)