Koude kip met limoenmayo
Aan de slag
Breng een pan water met 2 tl zout aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat in ca. 12 min. gaar worden. Houd het water tegen de kook aan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander. Verdeel over 4 borden. Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Vis pocheren
Instructievideo - 00:39 min.
Koude kip met limoenmayo
voorgerecht
null personen
225 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met 2 tl zout aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat in ca. 12 min. gaar worden. Houd het water tegen de kook aan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander. Verdeel over 4 borden. Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipfilet
1 limoen
4 el mayonaise
1 tabasco
15 g verse basilicum
40 g rucola
15 g verse koriander