Aardbeienyoghurtijs
Aan de slag
Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.
Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.
Aardbeienyoghurtijs
nagerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.
Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ bak aardbeien
1 citroen
5 el suiker
1 beker slagroom
200 g Griekse yoghurt
8 galette wafels
Dit heb je nodig
diepvriesbak, keukenmachine