Aardbeienyoghurtijs
bewaar
bewaar

Aardbeienyoghurtijs

20 min. bereiden / 3 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.

Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.

Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.

algemeenU kunt het ijs maximaal 2 dagen van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeienyoghurtijs

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig