Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels
bewaar
bewaar

Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels

Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.

10 min. bereiden / 6 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de slagroom, gecondenseerde melk en het vanille-extract in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Spatel ⅔ van de chocoladevlokken, het citroenrasp en 2 el -sap (per 10 personen) erdoor.

Verdeel de helft van het slagroommengsel over de diepvriesbak. Schep de helft van de jam erover en maak met een prikker of theelepel een mooie swirl. Herhaal deze stap. Doe de deksel op de bak en laat in minimaal 6 uur bevriezen.

Maak met de ijsbolletjestang bollen van het ijs en verdeel over kommen of glazen. Breek de wafels in stukken en serveer erbij. Bestrooi met de rest van de vlokken.

bewaartipJe kunt het ijs 3 maanden in de vriezer bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels

Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig