Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels
Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk en het vanille-extract in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Spatel ⅔ van de chocoladevlokken, het citroenrasp en 2 el -sap (per 10 personen) erdoor.
Verdeel de helft van het slagroommengsel over de diepvriesbak. Schep de helft van de jam erover en maak met een prikker of theelepel een mooie swirl. Herhaal deze stap. Doe de deksel op de bak en laat in minimaal 6 uur bevriezen.
Maak met de ijsbolletjestang bollen van het ijs en verdeel over kommen of glazen. Breek de wafels in stukken en serveer erbij. Bestrooi met de rest van de vlokken.
Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels
Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.
nagerecht
null personen
530 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk en het vanille-extract in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Spatel ⅔ van de chocoladevlokken, het citroenrasp en 2 el -sap (per 10 personen) erdoor.
Verdeel de helft van het slagroommengsel over de diepvriesbak. Schep de helft van de jam erover en maak met een prikker of theelepel een mooie swirl. Herhaal deze stap. Doe de deksel op de bak en laat in minimaal 6 uur bevriezen.
Maak met de ijsbolletjestang bollen van het ijs en verdeel over kommen of glazen. Breek de wafels in stukken en serveer erbij. Bestrooi met de rest van de vlokken.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml slagroom
397 ml gecondenseerde melk in blik
2 tl vanille-extract
1 citroen
300 g royale chocoladevlokken
150 g aardbeienjam
10 galette wafels
Dit heb je nodig
diepvriesbak
ijsbolletjestang