Risotto met paddenstoelen
Risotto met paddenstoelen: Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in grove stukken.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de kaas door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer de risotto door, verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Risotto met paddenstoelen
Risotto met paddenstoelen: Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!
bijgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in grove stukken.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de kaas door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer de risotto door, verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
2 bospaddenstoelenbouillontabletten
1 sjalot
1 teen knoflook
400 g kastanjechampignons
4 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
75 g Parmezaanse kaas