Risotto primavera
Witte wijn, groene asperges en zilte Pecorino... een gegarandeerde succesformule!
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.
Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe. Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.
Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de rest van de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.
Artisjok bereiden
Instructievideo - 01:41 min.
Risotto primavera
Witte wijn, groene asperges en zilte Pecorino... een gegarandeerde succesformule!
bijgerecht
null personen
540 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.
Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe. Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.
Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de rest van de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 courgette
100 g verse groene aspergetips
200 g artisjokharten in blik
1 l groentebouillontablet
50 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
200 g fijne diepvries tuinerwten
50 g Pecorino Romano