Tomatenfocaccia
Aan de slag
Meng de bloem, gist, rozemarijn en 2 tl zout in een ruime kom. Voeg al roerend met een houten lepel de olie toe en vervolgens 600 ml handwarm water. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg 10 min. met de hand.
Verdeel het deeg in 2 porties en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw tot een ronde vorm van ca. 2 cm dik en 25 cm doorsnee. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de theedoek. Verdeel de tomaten over het deeg en duw ze erin. Bestrooi met het zeezout. Bak de focaccia's in de hete oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Besprenkel voor serveren eventueel met extra olijfolie.
Tomatenfocaccia
bijgerecht
null personen
650 kcal
65 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Meng de bloem, gist, rozemarijn en 2 tl zout in een ruime kom. Voeg al roerend met een houten lepel de olie toe en vervolgens 600 ml handwarm water. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg 10 min. met de hand.
Verdeel het deeg in 2 porties en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw tot een ronde vorm van ca. 2 cm dik en 25 cm doorsnee. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de theedoek. Verdeel de tomaten over het deeg en duw ze erin. Bestrooi met het zeezout. Bak de focaccia's in de hete oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Besprenkel voor serveren eventueel met extra olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg bloem
2 zakjes gist
4 tl gedroogde rozemarijn
10 el olijfolie
1 potje zongedroogde tomaten
4 tl zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier