Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood
Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood?
Aan de slag
Doe de bloem, suiker, gist, boter, het bietensap, zout en het ei in de kom van de staande mixer. Meng op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakeblik in. Kneed het deeg kort door en verdeel over de cakevorm. Bak het brood in ca. 25 min. gaar. Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Rainbow sandwiches met zelfgemaakt bietenbrood
Instructievideo - 00:38 min.
Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood
Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood?
bijgerecht
null porties
115 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem, suiker, gist, boter, het bietensap, zout en het ei in de kom van de staande mixer. Meng op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakeblik in. Kneed het deeg kort door en verdeel over de cakevorm. Bak het brood in ca. 25 min. gaar. Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bloem
2 tl fijne kristalsuiker
7 g gedroogde gist
45 g ongezouten roomboter
250 ml bietensap
1½ tl fijn zeezout
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
cakevorm 30 cm