Brochettes
Aan de slag
Meng de helft van de sherry met de olie, knoflook en de helft van de sojasaus. Doe de varkenshaas en de garnalen in aparte schalen en verdeel de marinade erover. Laat minimaal 1 uur marineren.
Breng ondertussen de rest van de sherry, sojasaus en honing aan de kook en laat in ca. 7 min. inkoken tot een stroperige saus.
Rijg het vlees aan 8 satéprikkers en de garnalen aan 8 andere prikkers. Gril de vlees- en garnalenbrochettes op de barbecue of in de grillpan in ca. 7 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met de saus.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Brochettes
bijgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de helft van de sherry met de olie, knoflook en de helft van de sojasaus. Doe de varkenshaas en de garnalen in aparte schalen en verdeel de marinade erover. Laat minimaal 1 uur marineren.
Breng ondertussen de rest van de sherry, sojasaus en honing aan de kook en laat in ca. 7 min. inkoken tot een stroperige saus.
Rijg het vlees aan 8 satéprikkers en de garnalen aan 8 andere prikkers. Gril de vlees- en garnalenbrochettes op de barbecue of in de grillpan in ca. 7 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml cream sherry
10 el olijfolie
2 tenen knoflook
100 ml sojasaus
500 g varkenshaas
1 zak reuzengarnalen
4 el honing
Dit heb je nodig
grillpan of barbecue, 16 satéstokjes, minimaal 30 min. geweekt in water