Gehakt in parmaham
Aan de slag
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in 150 ml kokend water. Week in een andere kom het brood 10 min. in de melk.
Knijp de paddenstoelen uit en hak ze fijn. Zeef het weekvocht door een fijne zeef.
Kneed het gehakt met het geweekte brood, de paddenstoelen, fijngehakte parmaham, ei, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
Spreid de plakken parmaham naast elkaar uit en laat ze elkaar iets overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en leg het op de ham. Sla de ham om het gehakt en leg het brood met de naad naar onder in de braadslede.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet het gehaktbrood in de oven en bak het 5 minuten. Schenk het paddenstoelenvocht met de tomaten en zout en peper rond het brood en bak het nog 20 minuten. Schakel de oven uit en laat het brood nog 20 min. in de oven staan. Lekker met aardappelgnocchi en courgette.
Gehakt in parmaham
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in 150 ml kokend water. Week in een andere kom het brood 10 min. in de melk.
Knijp de paddenstoelen uit en hak ze fijn. Zeef het weekvocht door een fijne zeef.
Kneed het gehakt met het geweekte brood, de paddenstoelen, fijngehakte parmaham, ei, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
Spreid de plakken parmaham naast elkaar uit en laat ze elkaar iets overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en leg het op de ham. Sla de ham om het gehakt en leg het brood met de naad naar onder in de braadslede.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet het gehaktbrood in de oven en bak het 5 minuten. Schenk het paddenstoelenvocht met de tomaten en zout en peper rond het brood en bak het nog 20 minuten. Schakel de oven uit en laat het brood nog 20 min. in de oven staan. Lekker met aardappelgnocchi en courgette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g gedroogde
100 g oud witbrood
100 ml melk
150 g Parmaham
500 g rundergehakt
1 ei
2 el verse Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes
Dit heb je nodig
braadslede