Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
250 g verse soepballetjes
700 g vleestomaten
2 gedroogde rode pepertjes
300 g rigatoni
15 g verse basilicum
75 g Pecorino