Frambozenclafoutis
bewaar
bewaar

Frambozenclafoutis

10 min. bereiden / 35 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop met de elektrische mixer een glad beslag van de bloem, eieren, 60 g suiker, vanillesuiker, melk en 1 tl limoenrasp. (Mocht u een citroen willen gebruiken, voeg dan de helft van het rasp toe.)

Bestrooi de ingevette schaal met de resterende suiker. Spreid het fruit uit in de ovenschaal en schenk het beslag in de vorm. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Laat de clafoutis iets afkoelen en strooi er poedersuiker over. Lekker met crème fraîche, waardoor een scheut frambozen of cassislikeur is geroerd.

algemeenIn de winter is de clafoutis lekker met gewelde abrikozen of tuttifrutti, in de herfst met peer of appel en in het voorjaar met plakken sinaasappel of stukjes mango.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozenclafoutis

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig