Witte pizza met rucola en tomatensaus
Aan de slag
Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C. Rol het deeg uit.Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.
Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.
Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen. Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min., Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.
Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.
Witte pizza met rucola en tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C. Rol het deeg uit.Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.
Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.
Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen. Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min., Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.
Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik pizzadeeg
250 g mascarpone
2 el olijfolie
3 zoete uien
200 g champignonplakjes
15 g verse Italiaanse kruiden
75 g rucola
Dit heb je nodig
pizzasteen of bakplaat