Kip met tomaten en ham uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Verhit de olie in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Voeg de ham en knoflook toe en bak alles 3 minuten. Roer af en toe. Voeg de tomaten, rode peper en witte wijn toe en breng alles aan de kook.
Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en laat de kip in ca. 45 min. gaar worden. Schep het gerecht tussentijds twee keer om. Lekker met sperziebonen en kidneybonen.
Kip met tomaten en ham uit de oven
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Verhit de olie in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Voeg de ham en knoflook toe en bak alles 3 minuten. Roer af en toe. Voeg de tomaten, rode peper en witte wijn toe en breng alles aan de kook.
Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en laat de kip in ca. 45 min. gaar worden. Schep het gerecht tussentijds twee keer om. Lekker met sperziebonen en kidneybonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kippenbouten
2 el olijfolie
100 g serranoham
3 tenen knoflook
500 g vleestomaten
1 rode peper
250 ml witte wijn
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan