Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade
Aan de slag
Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden.
Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen.
Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips.
Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct.
Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade
voorgerecht
null personen
135 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden.
Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen.
Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips.
Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml kippenbouillon
1 plakje citroen
250 g kipfiletreepjes
1 bosuitje
1 el crema van zongedroogde tomaten
1 el mayonaise
12 tortillachips