Gehaktballetjes met olijven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt, het ei, de helft van de olijven, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de olie in een kom. Verkruimel de beschuiten erboven, voeg peper en zout naar smaak toe en kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de laatste 5 min. de rest van de olijven tussen de gehaktballetjes. Lekker met aardappelschijfjes met bacon en ui en gewokte sperziebonen met gember (recepten elders op ah.nl/recepten).
Gehaktballetjes met olijven
bijgerecht
null personen
380 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt, het ei, de helft van de olijven, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de olie in een kom. Verkruimel de beschuiten erboven, voeg peper en zout naar smaak toe en kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de laatste 5 min. de rest van de olijven tussen de gehaktballetjes. Lekker met aardappelschijfjes met bacon en ui en gewokte sperziebonen met gember (recepten elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ei
1 potje zwarte olijven
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1 el olijfolie
2 beschuiten
Dit heb je nodig
bakpapier