Spaanse aardappelsoep met artisjokharten
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.
Spaanse aardappelsoep met artisjokharten
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui
1 rode paprika
450 g aardappelschijfjes
1 blikje tomatenpuree
200 g chorizoworst
1 l groentebouillon
1 potje gemarineerde artisjokharten
½ zakje (knoflook)bieslook
2 el droge sherry