Artisjokken-paprikarisotto
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In braadpan ui in olie 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken, tot rijst glanst. Bouillon erbij schenken en rijst in 20 min. gaarkoken. Artisjokken laten uitlekken en vocht opvangen. Paprika's wassen en in hun geheel op bakplaat onder grill leggen, regelmatig keren. Paprika's roosteren tot vel begint te blakeren. Paprika's in plastic zak doen en 5 min. laten liggen. Zwart vel van paprika's pellen. Paprika's in stukjes snijden. In droge koekenpan amandelen roosteren. Artisjokken, paprika, 4 el artisjokkenvocht en helft van kaas door risotto scheppen en 2 min. meewarmen. Risotto met zout en peper op smaak brengen en met amandelen en rest van kaas bestrooien. Lekker met salade van rucola met balsamicodressing.
Artisjokken-paprikarisotto
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In braadpan ui in olie 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken, tot rijst glanst. Bouillon erbij schenken en rijst in 20 min. gaarkoken. Artisjokken laten uitlekken en vocht opvangen. Paprika's wassen en in hun geheel op bakplaat onder grill leggen, regelmatig keren. Paprika's roosteren tot vel begint te blakeren. Paprika's in plastic zak doen en 5 min. laten liggen. Zwart vel van paprika's pellen. Paprika's in stukjes snijden. In droge koekenpan amandelen roosteren. Artisjokken, paprika, 4 el artisjokkenvocht en helft van kaas door risotto scheppen en 2 min. meewarmen. Risotto met zout en peper op smaak brengen en met amandelen en rest van kaas bestrooien. Lekker met salade van rucola met balsamicodressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 eetlepels olijfolie
300 g risottorijst
900 ml groentebouillon
1 potje gemarineerde artisjokharten met peterselie
2 rode paprika's
½ zakje amandelschaafsel
1 zakje gemalen oude kaas