Afrikaanse bonenpot met boerenkool
Aan de slag
Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 voordeelzak gesneden boerenkool
4 el (zonnebloem)olie
3 uien
1 el paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik chilibonen
1 blik kidneybonen
2 blikken crispy maïskorrels