Britse cottage pie
Afgedekt met een smeuïge laag puree.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul.
Bak de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Bak de champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht (per 4 personen) en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in ca. 20 min. goudbruin.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Britse cottage pie
Afgedekt met een smeuïge laag puree.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul.
Bak de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Bak de champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht (per 4 personen) en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in ca. 20 min. goudbruin.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g rundergehakt
4 uien
250 g champignons
2 el Franse mosterd
52 g ongezouten roomboter
150 g geraspte belegen kaas
300 g diepvries snijbonen
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 30 cm)
pureestamper