Notentrio van Suzanne en Ester
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.
Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.
algemeenDit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een
saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.
algemeenFamilierecept Allerhande 12 2010. Ester en
Suzanne herinneren zich nog goed hoe ze hun oma hielpen met het maken van het
notentorentje. Suzanne: 'Wij mochten "stapelen". Oma was een echt toetjesmens,
dit recept had ze speciaal voor ons bedacht: ze wist hoe gek wij op kletskoppen
waren. Overigens gebruikte zij zelfgemaakt vanille-ijs en pure chocoladesaus.
Wij kopen kant-en-klaar ijs - vaak dit roomijs met noten en karamel, dat vinden
we net iets makkelijker. Met kerst voegen we aan de chocoladesaus
hazelnootlikeur toe. De combinatie van al die ingrediënten... mmm.'
Notentrio van Suzanne en Ester
nagerecht
null personen
565 kcal
3 min. bereiden
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.
Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tablet chocolade
4 el hazelnootlikeur
12 kletskoppen
1 beker roomijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel