Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Saus boven kom zeven. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Van bimi harde uiteinden afsnijden.
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. In pan met ruim water en zout bimi in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Afgieten en citroensap en 1/2 el olie erover sprenkelen. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten mooi bruinbakken. In ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. In oven in nog ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Intussen in bakvet carbonarareepjes en champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Saus erdoor roeren en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Hazenrugfilets schuin in plakjes snijden en op borden leggen. Saus naast vlees scheppen en groente erbij leggen.
Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Saus boven kom zeven. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Van bimi harde uiteinden afsnijden.
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. In pan met ruim water en zout bimi in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Afgieten en citroensap en 1/2 el olie erover sprenkelen. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten mooi bruinbakken. In ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. In oven in nog ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Intussen in bakvet carbonarareepjes en champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Saus erdoor roeren en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Hazenrugfilets schuin in plakjes snijden en op borden leggen. Saus naast vlees scheppen en groente erbij leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine ui
1 teen knoflook
3 el truffelolie
380 ml wildfond
½ fles Italiaanse volle rode wijn
7½ g takjes rozemarijn
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
½ blik tomatenpuree
250 g kastanjechampignons
150 g bimi
1 el zout
½ el citroenrasp
4 hazenrugfilets
90 g carbonarareepjes
Dit heb je nodig
keukenpapier
ovenschaal ca. 30 x 40 cm