Tagliatelle met spinazie-roomsaus
Je maakt een eenvoudige pastasaus van een teentje knoflook, ui en spinazie à la crème. Proef maar.
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen het amandelschaafsel in een ruime koekenpan zonder olie of boter al schuddend ca. 8 min op halfhoog vuur tot het begin te kleuren. Snijd de uien in halve ringen, de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. mee en de laatste minuut ook de knoflook. Voeg de bevroren spinazie toe en laat deze al roerend ontdooien in 5 min. Dek af en stoof nog 5 min. Schep het amandelschaafsel en de helft van de gemalen kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden, schep het spinaziemengsel erop en strooi de rest van de gemalen kaas erover.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Tagliatelle met spinazie-roomsaus
Je maakt een eenvoudige pastasaus van een teentje knoflook, ui en spinazie à la crème. Proef maar.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen het amandelschaafsel in een ruime koekenpan zonder olie of boter al schuddend ca. 8 min op halfhoog vuur tot het begin te kleuren. Snijd de uien in halve ringen, de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. mee en de laatste minuut ook de knoflook. Voeg de bevroren spinazie toe en laat deze al roerend ontdooien in 5 min. Dek af en stoof nog 5 min. Schep het amandelschaafsel en de helft van de gemalen kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden, schep het spinaziemengsel erop en strooi de rest van de gemalen kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
55 g amandelschaafsel
2 uien
250 g champignons
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
900 g diepvries spinazie à la crème
150 g geraspte belegen kaas