Sterrendessert
Deze gaan ze onthouden: de knapperige koekjes brengen de kant-en-klare bolletjes in feeststemming!
Aan de slag
Ontdooi het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt in een steelpan de boter.
Snijd elk velletje filodeeg in 4 gelijke stukken. Knip met een schaar uit elk stukje deeg 1 ster van ca. 10 cm. Leg de filodeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het deeg licht met de gesmolten boter. Bak de sterren in de oven in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een goed afsluitbare trommel.
Roer de cacoa en de poedersuiker door elkaar in een schaaltje. Bestuif met een theezeefje ⅔ van de sterren met de cacao-poedersuikermengsel. Bestuif met een theezeefje de rest van sterren met de overige poedersuiker.
Schep op elk bord een bol cappuccinobavaroise en dek deze voorzichtig af met een cacao-poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocolademousse en dek voorzichtig af met een poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocoladeijs en dek voorzichtig af met de rest van de sterren.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Sterrendessert
Deze gaan ze onthouden: de knapperige koekjes brengen de kant-en-klare bolletjes in feeststemming!
nagerecht
null personen
380 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt in een steelpan de boter.
Snijd elk velletje filodeeg in 4 gelijke stukken. Knip met een schaar uit elk stukje deeg 1 ster van ca. 10 cm. Leg de filodeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het deeg licht met de gesmolten boter. Bak de sterren in de oven in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een goed afsluitbare trommel.
Roer de cacoa en de poedersuiker door elkaar in een schaaltje. Bestuif met een theezeefje ⅔ van de sterren met de cacao-poedersuikermengsel. Bestuif met een theezeefje de rest van sterren met de overige poedersuiker.
Schep op elk bord een bol cappuccinobavaroise en dek deze voorzichtig af met een cacao-poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocolademousse en dek voorzichtig af met een poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocoladeijs en dek voorzichtig af met de rest van de sterren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bladen diepvries filodeeg
2 el ongezouten roomboter
½ el cacaopoeder
½ el poedersuiker
250 ml cappuccinobavaroise
375 ml chocolademousse
300 ml chocoladeijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel