Tomatenpasta met zoete pompoen
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.
Tomatenpasta met zoete pompoen
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
1 verse pompoen
2 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tl gedroogde rozemarijn
375 g tomato frito
250 g ricotta