Taaitaaipoppetjes
Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind!
Aan de slag
Zeef de bloem, het bakpoeder, de gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel boven een kom. Roer door met een garde. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Splits het ei en doe het eiwit erin. Schenk de honing erbij. Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak van het deeg 15 poppetjes van ½ cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eidooier los. Bestrijk de poppetjes met de eidooier en bak in ca. 12 min. gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng de limonadesiroop en poedersuiker tot een dik glazuur. Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Vul met het glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.
Taaitaaipoppetjes
Instructievideo - 03:19 min.
Cornetje (spuitzakje) maken
Instructievideo - 01:05 min.
Taaitaaipoppetjes
Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind!
null porties
135 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem, het bakpoeder, de gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel boven een kom. Roer door met een garde. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Splits het ei en doe het eiwit erin. Schenk de honing erbij. Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak van het deeg 15 poppetjes van ½ cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eidooier los. Bestrijk de poppetjes met de eidooier en bak in ca. 12 min. gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng de limonadesiroop en poedersuiker tot een dik glazuur. Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Vul met het glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
4 el gestampte muisjes
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 tl gemalen kaneel
1 middelgroot scharrelei
175 ml vloeibare honing
1 el citroenlimonadesiroop
5 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier