Perziken met amaretti
Aan de slag
Halveer de perziken en verwijder de pit. Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Leg op elke perzik een klontje boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Schep de perziken met een spatel op vier borden en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Perziken met amaretti
nagerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Halveer de perziken en verwijder de pit. Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Leg op elke perzik een klontje boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Schep de perziken met een spatel op vier borden en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rijpe perziken
50 g amaretti
2 el zoete witte wijn
50 g amandelspijs
1 eidooier
15 g boter
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaal