In rosé gestoofde perziken met mascarpone
bewaar
bewaar

In rosé gestoofde perziken met mascarpone

35 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

In kleine pan met dikke bodem rosé aan de kook brengen. Suiker al roerend hierin oplossen. Perziken voorzichtig wassen, in pan leggen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omdraaien. Perziken uit pan nemen en in zeef laten uitlekken en afkoelen. Stoofvocht in 10-15 min. tot helft laten inkoken tot het stroperig wordt (niet op te hoog vuur, de suikerstroop mag niet verkleven). Siroop laten afkoelen.

Perziken op vier borden leggen en mascarpone ernaast scheppen. Ingekookte rosésiroop over mascarpone schenken.

algemeenVervang de perziken eventueel door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

In rosé gestoofde perziken met mascarpone

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig