Meringuetaart met mascarpone en fruit
Met vanillemascarpone en in rosé gemarineerde frambozen. Het ultieme verwendessert.
Aan de slag
Schep het bevroren fruit, rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 100 °C.
Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit. Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede. Bak het eiwit 90 min.; buitenkant krokant en binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat meringues in de oven met de deur op een kier, afkoelen.
Mix ondertussen mascarpone met vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.
Meringue of pavlova maken
Instructievideo - 02:54 min.
Meringuetaart met mascarpone en fruit
Met vanillemascarpone en in rosé gemarineerde frambozen. Het ultieme verwendessert.
nagerecht
null porties
480 kcal
20 min. bereiden
90 min. oventijd
Aan de slag
Schep het bevroren fruit, rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 100 °C.
Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit. Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede. Bak het eiwit 90 min.; buitenkant krokant en binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat meringues in de oven met de deur op een kier, afkoelen.
Mix ondertussen mascarpone met vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries frambozen
50 ml mousserende rosé
250 g kristalsuiker
5 middelgrote eieren
500 g mascarpone
16 g vanillesuiker
3 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier