Langzaam gegaarde zalm
De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.
Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.
Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.
Langzaam gegaarde zalm
De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.
voorgerecht
null personen
285 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.
Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.
Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.
combinatietip:
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse koriander
2 el traditionele olijfolie
400 g verse zalmhaasjes
1 el Japanse sojasaus
1 tl limoenschil
Dit heb je nodig
braadslede
rasp