Gegrilde aubergines met munt
bewaar
bewaar

Gegrilde aubergines met munt

0 min. bereiden / 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de aubergines in 2 cm dikke plakken en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat de aubergine minimaal 15 min. liggen.

Roer in een kommetje de sjalot en azijn door elkaar en laat dit 5 min. marineren. Roer er 3 eetlepels olie en naar smaak zout en peper door. Schep de walnoten, knoflook en munt door de dressing.

Verhit de grillpan of barbecue voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met de resterende 2 el olie. Rooster de helft van de plakken aubergine in ca. 5 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

Leg de aubergine dakpansgewijs in een schaal en schep er wat van de dressing over. Rooster de resterende plakken aubergine. Leg ze ook op de schaal en lepel de rest van de dressing erover. Serveer op kamertemperatuur. Lekker bij barbecuegerechten.

algemeenDeze aubergines zijn een lekkere zomerse basis voor een vegetarische maaltijd. Serveer ze bijvoorbeeld met couscoussalade met broccoli.

Aubergine grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde aubergines met munt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig