Gratin van rode uien en aardappel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min. Snijd de kaas in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes. Voeg de room, de Provençaalse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
Verdun de mayonaise met 2 el water. Meng door de ijsbergsla. Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de salade.
Gratin van rode uien en aardappel
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min. Snijd de kaas in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes. Voeg de room, de Provençaalse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
Verdun de mayonaise met 2 el water. Meng door de ijsbergsla. Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 net rode uien
2 stukjes Port Salut
800 g grote aardappelen
½ flesje kookroom
2 el Provençaalse kruidenmix
3 el mayonaise
1 zak ijsbergsla
Dit heb je nodig
bakpapier, ovenschaal inhoud ca. 2 liter