Ovenschotel met courgette
Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Ovenschotel met courgette
Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
350 g runderreepjes
400 g tomatenblokjes
600 g diepvries aardappelschijfjes
150 g gemalen belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (2l)