Garnalen- en kipspiesjes
Aan de slag
Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Was de garnalen eventueel met zout (zie tip). Steek de garnalen elk in de lengte op een satéstokje. Steek de kiphaasjes ook in de lengte op stokjes. Bestrijk de garnalen en de kip met de marinade. Leg de stokjes minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm voor het sausje de laatste eetlepel sesamolie in een pannetje. Fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de hoisinsaus, 100 ml water en de gembersiroop toe. Breng alles aan de kook en kook het sausje zachtjes 2 minuten.
Verwarm de grill van de oven voor. Leg de kipstokjes op het bakpapier. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de gril in de oven en gril de kip 4 min., keer de stokjes en gril de andere kant ook 4 minuten. Leg de garnalenstokjes op de bakplaat en gril ze de laatste 4 min. mee. Keer ze na 2 minuten.
Verwarm het sausje. Leg de spiesjes op een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de saus apart erbij. Lekker met pandanrijst en Thaise roerbakgroenten.
Garnalen- en kipspiesjes
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Was de garnalen eventueel met zout (zie tip). Steek de garnalen elk in de lengte op een satéstokje. Steek de kiphaasjes ook in de lengte op stokjes. Bestrijk de garnalen en de kip met de marinade. Leg de stokjes minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm voor het sausje de laatste eetlepel sesamolie in een pannetje. Fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de hoisinsaus, 100 ml water en de gembersiroop toe. Breng alles aan de kook en kook het sausje zachtjes 2 minuten.
Verwarm de grill van de oven voor. Leg de kipstokjes op het bakpapier. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de gril in de oven en gril de kip 4 min., keer de stokjes en gril de andere kant ook 4 minuten. Leg de garnalenstokjes op de bakplaat en gril ze de laatste 4 min. mee. Keer ze na 2 minuten.
Verwarm het sausje. Leg de spiesjes op een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de saus apart erbij. Lekker met pandanrijst en Thaise roerbakgroenten.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 reuzengarnalen
8 kiphaasjes
2 el rijstazijn
3 el sesamolie
1 mespunt Chinees
2 sjalotten
5 el hoisinsaus
2 el gembersiroop
2 el verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier, satéstokjes