Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees
Aan de slag
Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en saucijzen rondom lichtbruin. Bak de ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de tijm, 250 ml heet water, de chilipeper en een klein beetje zout toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees 35 min. op laag vuur. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Roer de bonen door het vlees. Leg de deksel op de pan en stoof alles nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de preiringen lichtbruin. Vis het laurierblad met de kruidnagels uit de pan. Schep het gerecht in een schaal en schep de prei erop. Lekker met een groene salade.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en saucijzen rondom lichtbruin. Bak de ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de tijm, 250 ml heet water, de chilipeper en een klein beetje zout toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees 35 min. op laag vuur. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Roer de bonen door het vlees. Leg de deksel op de pan en stoof alles nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de preiringen lichtbruin. Vis het laurierblad met de kruidnagels uit de pan. Schep het gerecht in een schaal en schep de prei erop. Lekker met een groene salade.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
75 g gerookte spekblokjes
400 g hamlappen
250 g saucijsjes
1 grote ui
2 el tomatenpuree
1 el verse tijmblaadjes
2 kruidnagels
1 laurierblad
½ tl chilipeper
2 potten witte bonen
1 el olie
2 preien