Stoofpeertjes met bessenjenever
Verrassend alternatief voor stoofpeertjes met wijn!
Aan de slag
Schil de stoofpeertjes, snijd de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peertjes naast elkaar in een (kleine) passende pan.
Schenk het water erop en voeg het kaneelstokje, de citroenschil, het citroensap en de bessenjenever of cassislikeur toe. Breng alles aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gaar. Na ca. 45 min. zijn ze gaar.
Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca. 150 ml over is. Schenk het vocht over de peertjes. Serveer ze warm of koud, als bijgerecht bij wild of bijvoorbeeld hachee of als nagerecht met bijvoorbeeld crème fraîche en vanillesuiker.
Stoofperen bereiden
Instructievideo - 02:01 min.
Stoofpeertjes met bessenjenever
Verrassend alternatief voor stoofpeertjes met wijn!
bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de stoofpeertjes, snijd de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peertjes naast elkaar in een (kleine) passende pan.
Schenk het water erop en voeg het kaneelstokje, de citroenschil, het citroensap en de bessenjenever of cassislikeur toe. Breng alles aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gaar. Na ca. 45 min. zijn ze gaar.
Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca. 150 ml over is. Schenk het vocht over de peertjes. Serveer ze warm of koud, als bijgerecht bij wild of bijvoorbeeld hachee of als nagerecht met bijvoorbeeld crème fraîche en vanillesuiker.
bereidingstip:
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 stoofpeertjes
500 ml kraanwater
1 kaneelstokje
1 tl citroenschil
1 el citroensap
100 ml bessenjenever