Tarte tatin van peer met zoute karamel
Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder.
Aan de slag
Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.
Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Tarte tatin van peer met zoute karamel
Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder.
nagerecht
null personen
310 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.
Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g gezouten roomboter
80 g kristalsuiker
1 el water
2 handperen
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
ronde taartvormpjes (8-10 cm)