Makreel in witte-wijnmarinade
bewaar
bewaar

Makreel in witte-wijnmarinade

20 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Strooi de korianderzaadjes op een plank en kneus ze met een houten lepel of breed mes. Snijd de citroen in dunne plakjes.

Verwarm in een steelpan de olie met de tenen knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de azijn, korianderzaadjes, takjes tijm en laurierblad toe. Breng alles aan de kook en kook de marinade zachtjes 5 minuten. Schenk de marinade in een schaal.

Verwijder voorzichtig het vel van de gerookte makreel en neem de stukken vis van de graat. Leg de stukken vis in de marinade. Dek de schaal af en marineer de vis minimaal 3 uur in de koelkast.

Laat de vis voor het serveren in ca. 45 min. op kamertemperatuur komen. Lekker met warme toast.

algemeenIn de landen rond de Middellandse Zee marineert men graag vette vis. Dit gerecht met makreel is daar een variatie op.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Makreel in witte-wijnmarinade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig