Forel met Spaanse amandelboter
bewaar
bewaar

Forel met Spaanse amandelboter

35 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een kleine koekenpan zonder vet en rooster de amandelen al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Schud ze op een bord en laat ze iets afkoelen

Roer de boter in een kommetje zacht. Meng de knoflook, komijn, geroosterde paprika, afgekoelde amandelen en naar smaak zout en peper door de boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Bestrooi de buitenkant en de buikholte van de forellen met zout en peper. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop ze in de buikholte van de vissen.

Bestrijk de vissen met olie en leg ze, als ze op de barbecue worden bereid, bij voorkeur tussen een vissenklem. Gril de vissen in ca. 15 min. gaar. Keer de vissen halverwege de grilltijd.

Leg de forellen elk op een bord en schep een lepel boter op de vis. Lekker met rijst en spitskool.

algemeenAromatische boter die verrassend combineert met de smaak van gegrilde forel.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Forel met Spaanse amandelboter

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig