Forel met Spaanse amandelboter
Aan de slag
Verhit een kleine koekenpan zonder vet en rooster de amandelen al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Schud ze op een bord en laat ze iets afkoelen
Roer de boter in een kommetje zacht. Meng de knoflook, komijn, geroosterde paprika, afgekoelde amandelen en naar smaak zout en peper door de boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Bestrooi de buitenkant en de buikholte van de forellen met zout en peper. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop ze in de buikholte van de vissen.
Bestrijk de vissen met olie en leg ze, als ze op de barbecue worden bereid, bij voorkeur tussen een vissenklem. Gril de vissen in ca. 15 min. gaar. Keer de vissen halverwege de grilltijd.
Leg de forellen elk op een bord en schep een lepel boter op de vis. Lekker met rijst en spitskool.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Forel met Spaanse amandelboter
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een kleine koekenpan zonder vet en rooster de amandelen al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Schud ze op een bord en laat ze iets afkoelen
Roer de boter in een kommetje zacht. Meng de knoflook, komijn, geroosterde paprika, afgekoelde amandelen en naar smaak zout en peper door de boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Bestrooi de buitenkant en de buikholte van de forellen met zout en peper. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop ze in de buikholte van de vissen.
Bestrijk de vissen met olie en leg ze, als ze op de barbecue worden bereid, bij voorkeur tussen een vissenklem. Gril de vissen in ca. 15 min. gaar. Keer de vissen halverwege de grilltijd.
Leg de forellen elk op een bord en schep een lepel boter op de vis. Lekker met rijst en spitskool.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el amandelschaafsel
100 g roomboter
1 teen knoflook
¼ tl gemalen komijn (djinten)
2 el geroosterde paprika
4 forellen
1 citroen
1 el olijfolie
Dit heb je nodig
visklem