Crostini met gegrilde prei en pancetta
bewaar
bewaar

Crostini met gegrilde prei en pancetta

20 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de prei maar laat het worteleinde eraan zitten. Was het zand eruit en kook ze in een pan met ruim water en zout in 6 min. beetgaar. Laat de prei in een vergiet goed uitlekken.

Verhit de grillpan. Schep de olie en prei door elkaar en leg de prei in de grillpan. Gril de prei rondom mooi goudbruin. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang.

Gril de plakjes pancetta in de grillpan goudbruin en krokant.

Leg op elke crostino een plakje pancetta en leg daarop stukjes prei. Strooi de peterselie over de prei en maal er wat peper over.

algemeenBasisrecept crostini: 1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd van beide kanten van 1 klein stokbrood (200 g) schuin een kontje weg. Snijd het brood schuin in 12 plakken. 2. Bestrijk de sneetjes brood heel dun met 1 el olie en spreid ze naast elkaar uit op een bakblik. 3. Schuif het blik 10 cm onder grill in de oven en rooster het brood in ca. 1 min. goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven. Keer de sneetjes brood en rooster de andere kant goudbruin. 4. Snijd 1 grote teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in zodra het uit de oven komt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crostini met gegrilde prei en pancetta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig